453 отлични оценки и 250 двойки на матурите в Хасковско

Хасково

453 са отличните оценки, а слабите са 250 на държавните зрелостни изпити в Хасковска област, съобщи началникът на Регионалното управление на образованието Христина Боева.

Тя отчете, че въпреки сложната обстановка в страната заради коронавируса и въведеното дистанционно обучение Випуск 2020 се е справил по-добре на матурите от абитуриентите през миналата година. Сега средният успех на изпита по български език и литература е 4.07 при 3.84 през 2019 г. Средният успех на втората матурата е 4.65 при 4.11 за предходната година.

Матури
Христина Боева

170 са отличните оценки по български език, като пълните шестици са 5. Дияна Запрянова от хасковската ЕГ „Асен Златаров“ е с две пълни шестици – по български и английски език. Двойките по БЕЛ са 188.

283 са отличните оценки на втората матура, а слабите са 62. 25 са пълните шестици, като 11 са по английски език, биология – 7, математика – 3, немски език и химия – по 2. Двама зрелостници имат по 100 т. на втората матура. Това са Християн Желязков от СУ „Петър Берон“ – Свиленград – по биология и Александър Младенов от хасковската ПМГ „Боян Петканчин“ – по математика.

163 абитуриенти имат отлични оценки и на двете матури. Четирима са се явили и на трета матура по желание и са с отлични оценки от трите изпита. Това са Панайот Маринов – ПМГ „Боян Петканчин“, Камелия Бинева – ЕГ „Асен Златаров“, Недена Кръстева и Мария Вълкова и двете от ПМГ „Иван Вазов“ – Димитровград.

На първо място от матурите е ЕГ „Асен Златаров“ със среден успех 5.16, като в тройката са ПМГ „Боян Петканчин“ – 5.10 и ПМГ „Иван Вазов“ – 5.05.

Средният успех в страната по БЕЛ е 4.20, а на втория държавен зрелостен изпит – 4.84.

2 коментара

  • Браво на тях. Точно завършили и вече с цигари в ръцете. Каква гордост и какво постижение. Сега снимка с кафенцето, дипломата и цигарата.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.