Регион

Марица е на път да разруши пътя до моста край Скобелево

МостътПридошлите води на река Марица край село Скобелево разрушиха над 30 метра от брега на реката, алармирахаа местните хора. Откъртената от водната стихия земна маса е точно преди моста, водещ към Чирпан и доскоро по нея са минавали хора.

В случай, че нивото на водата се покачи с още 40-50 сантиметра възниква опасност за напълното отделяне на пътя от моста, коментира кметът на съседното село Сталево Панчо Панушев.

Съоражението е на близо 70 години. То е част от републиканската пътна мрежа, но състоянието му е окаяно„, разказа Панушев. За критичната ситуация той е уведомил обласните управители на Хасково и Стара Загора, както и ръководството на Басейнова дирекция.

„Не съм специалист, но според мен са нужни не повече от 20 самосвала камък, за да се попречи продължаващото рушене на брега“, коментира кметът на Сталево Панушев.

Image Image

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button