Регион

Обучиха нови здравни медиатори

Димитровград e сред общините, където ще работят 50 нови здравни медиатори.

Тяхното обучение бе организирано за девета поредна година от Националната мрежа на здравните медиатори в партньорство с Факултета по обществено здраве към Медицинския университет в София.

Заради епидемичната обстановка екипът от преподаватели за първи път проведе обучението дистанционно, използвайки съвременните възможности за комуникация. То продължи един месец.

Новите попълнения сред здравните медиатори са избрани чрез прозрачна процедура за подбор, проведена по общини. Основни критерии за избора са завършено средно образование, познаване на проблемите на общността и съпричастност.

В Хасковска област работят 8 здравни медиатори, които членуват в Националната мрежа. Мисията на организацията е подобряване на достъпа и на качеството на здравните услуги за хората от уязвими общности, повишаване на здравната им култура.

През 2020 г. с бюджет, осигурен от държавата, в България работят 260 здравни медиатори в 136 общини.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button