Хасково

Хасковските училища кандидатстват за 70 000 лв. за дигитални класни стаи

Директорите на училищата могат да кандидатстват за финансиране за дигитални класни стаи до 19 юли, съобщават от хасковското кметство.

Дейностите, които ще се финансират са три. По първата ще се отпускат средства за визуализация и устройства за безжична връзка с тях – чувствителни на допир екрани (touch screen), мултимедийни проектори с или без интерактивен образ, устройства за безжична връзка между персонални устройства и средства за визуализация, LCD екрани.

Втората дейност е за закупуване на преносими компютри със SSD/eMMC памет и чувствителен на допир екран. Максималният размер на финансовото подпомагане е до 5 000 лв.

Третата дейност е за стартиране на цялостен училищен проект с минимум една паралелка по модела „Едно към едно – 1:1, с устройство за всеки ученик“ и въвеждане на дигитални процеси в училищната институция. Тук максималният размер на подпомагането е до 24 000 лв.

Общо 70 000 лв. са заложени в общинския бюджет за дигитални класни стаи в училищата. Задължително условие е образователната институция да осигури собствен финансов принос в размер на не по-малко от 50% от стойността на заявените за закупуване устройства и софтуерни продукти. Едно училище може да кандидатства за подпомагане само по една от трите дейности по избор.

Разпределението на средствата ще се извършва от комисия, определена със заповед на кмета в срок до 31 юли по критерии, утвърдени в Правилата за кандидатстване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button