Хасково

Отново отвориха центровете за безплатни консултации на жертви на домашно насилие в Хасковско

Центровете за безплатни консултации на жертви на домашно насилие в Хасково, Димитровград и Свиленград вече отвориха, след като бяха затворени за посещения с началото на извънредното положение заради коронавируса, съобщават от фондация „Х&Д Джендър перспективи“

През този период консултациите се извършваха по телефона и онлайн. Сега работата продължава със срещи в центровете, благодарение и на пореден спечелен проект – „Ограничени, но заедно! Отдалечени, но не сами!“, финансиран с 25 000 лв. от правосъдното министерство.

Безплатните социални услуги за пострадали от домашно насилие включват социални, психологически, юридически консултации и консултации с трудов посредник. Продължава и груповата специализирана програма за извършители на насилие. В рамките на проекта през специализираната Програмата се планира да преминат четирима извършители на насилие.

Предвижда се издаването на Ръководство за повишаване на знанията и уменията на специалистите, работещи с пострадали и извършители на домашно насилие в специализираните институции. Планирано е ръководството да бъде издадено в тираж от 160 броя. То ще съдържа информация за проблема домашно насилие, законодателството в тази посока, както и различни раздели, насочени, включващи възможни варианти за координация и взаимодействие при случай на домашно насилие. В него ще бъде включен и указател с важни телефони и контакти на партньори, организации, институции и мрежи, предоставящи подкрепа на пострадали от домашно насилие и извършители на домашно насилие.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button