Хасково

БЧК помогна на 8880 от областта, 1000 отказаха храни от ЕС

БЧК8884 души, от които 617 деца в неравностойно положение, са били подпомогнати от Областната организация на Българския червен кръст. 

Това стана ясно на провелото се днес Отчетно общо събрание, на което бе направен отчет за дейността на местната структура за 2009 година. 6777 жители на областта са получили помощи по хранителната програма на Европейския съюз, а повече от 1000 не са се възползвали от тази възможност. Така остатъчното количество продукти по програмата е близо 24 250 кг брашно, ориз, захар и макарони.

През 2009 година БЧК – Хасково зарадва с хранителни пакети 200 деца в риск за Коледа. Съпричастността си към червенокръстката дейност са изразили хиляди граждани от областта, които са се включили в благотворителните кампании на БЧК.

Една от инициативите е „Топъл обяд“, в рамките на която бяха поставени благотворителни касички в голяма търговска верига в Хасково и Димитровград, в които клиентите даряваха парични средства. Такава акция ще бъде проведена и тази година. Благотворителната кампания ще бъде за Великден.

През тази година от БЧК – Хасково предвиждат още трапезария за деца в неравностойно социално положение и подпомагане с хранителни пакети на деца със захарен диабет от областта.

Image Image

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button