Хасково

Полицията алармира за нередности по пътищата в Хасковско, правят лява лента за завиващите към Войводово

За редица нередности по автомагистрала „Марица“ и републиканските пътища в Хасковска област съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Това стана на заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата, което се проведе в областната администрация. От полицията посочиха например, че на 23 места по магистралата има повредени оградни мрежи и шумоизолиращи пана. Има запушени отводнителни шахти и улеи, в дадени участъци маркировката е изтрита, липсват пътни знаци. Някои мостови съоръжения се нуждаят от ремонт. От областната дирекция на МВР описаха подобни проблеми и по пътищата Кърджали – Стара Загора и Пловдив – Свиленград, както и в общините Хасково, Стамболово и Минерални бани. Беше поискано да се набележат срокове за тяхното отстраняване.

Среща

От Областно пътно управление – Хасково докладваха, че някои от проблемите вече са отстранени, по други се работи, а за трети се чака финансиране от Агенция „Пътна инфраструктура“. От Пътното съобщиха, че в участъка от 99 до 101 км на магистрала „Марица“ има пропадане на насипи, което може да създаде предпоставка за тежки катастрофи. Вече има изработен проект за обезопасяване на района.

Тази година най-после се очаквало да започне ремонта на пътя от Димитровград до границата със Старозагорска област, който се отлага от много време насам по неясни причини, въпреки че няколкократно беше обявявано, че финансиране е осигурено. Мостът преди тополовградското село Хлябово също е за ремонт. Той е обезопасен, като се чака финансиране.

От областното пътно управление имат проект и за обособяването на лента за завиващите наляво за село Войводово. Става въпрос за пътя Хасково – Кърджали, който е все по-натоварен след отварянето на ГКПП „Маказа“. Целта е да се намали рискът от тежки катастрофи в района на разклона за Войводово.

Среща

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Тоту
Тоту
23.06.2020 16:38 16:38

ааааа , тук на тези снимки , хората без маски какво ги правим ?!?!

Ема
Ема
23.06.2020 20:00 20:00

Глобяваме гииии ххахах

мечо кух
мечо кух
24.06.2020 1:10 1:10

3а тоя голям българин от де маска ХХХХХХL?

Парцалев
Парцалев
29.09.2020 20:03 20:03

Да вземат общинска полиция да измахкат тия пазарски маси от пътя между разклона за Войводово и Конуш

Back to top button