Хасково

Колоездач е с опасност за живота след удар в отворена врата на джип БМВ

Колоездач пострада тежко при пътен инцидент в Хасково.

Произшествието стана след обяд на булевард „България“ до промишления пазар. Шофьорът на джип БМВ е спрял, за да отиде до магазин, отворил е вратата на колата, когато в нея се е ударил велосипедистът, който е паднал на асфалта.

Той беше откаран в Спешно отделение на хасковската болница. По първоначална информация пострадалият е с черепно-мозъчна травма и опасност за живота, съобщиха за Haskovo.info от Пътна полиция.

Изясняват се причините за тежкия инцидент.

16 коментара

 1. ТРЯБВА ДА СЕ ЗАДЪЛЖАТ ВСИЧКИ ДА НОСЯТ КАСКИ И ЖИЛЕТКИ ВИНАГИ, КАКТО НОСЯТ МОТОРИСТИТЕ.

  1. Трябва, да. Също така морски фар и вувузел.
   Разбира се, когато сме нормализирали неспазването на законът за движение, то каквито и индивидуални мерки да предприеме всеки за да опази живота си на пътя – няма особен смисъл. Все ще се намери някой със специални потребности, който смята, че правилата не важат за него…

   1. за зла беда сме нормализирали неспазването на далеч повече социални норми от закона за движение по пътищата. това е само черешката върху торта, на която има още хиляди черешки.

    как да е иначе, когато цялата ни социална система е изградена върху корупционни практики?

  2. Ти не си много в час с живота като цяло май?

   Носене на жилетки и каски лятно време в Хасково е равносилно на смърт само по себе си. Отделно, официални проучвания сочат, че като носи един велосипедист такива предпазни средства, намалява драстично наблюдателността си (поради измамното чувство за защитеност), което води до още повече произшествия.

   Защо велосипедистите да плащат, когато някой селяндур не е чел или не си спомня правилника за движение по пътищата? Ролята на КАТ е да му ги припомни, дано са го направили качествено.

   За малък град като Хасково, с площ +/- 1 квадратен километър, пешеходците и велосипедистите трябва да са царе на и извън пътя, особено в централната част на града, където се намира и този пазар.

 2. ей така се паркира – в кръстовище, жалко че водача не го е прегазил самосвал!

 3. Какво има да се изясняват причините, то е ясно – водача на (д)жипа (казват, че БМВ не е марка, а диагноза) е спрял и без да погледне в страничното огледало е отворил вратата, щото нали там има много място за минаване и всички коли минават в лявото платно. БАМ! Това падане, между другото, е кошмара на всеки велосипедист – ако не си разцепиш челото във вратата, падаш на асфалта и може да те прегази следващата кола. Е, човека не са го прегазили, но затова пък си е ударил главата в асфалта, най-вероятно.

 4. ДА карат коли, а не колела…. Мислят се че са безсмъртни и се врът навсякъде.Малко му е!

 5. Сега съветвам полицаите да направят акт на велосипедиста за каране с несъобразена скорост с пътната обстановка. На въпросния велосипедист къде му е било въобръжението, че да не допусне вариянта за резки движения на диагностицирания водач на автомобила. А?

 6. Общината е виновна че нямаме велоалеи. Докато няма ще умират като кучета.

  1. генчев , вземи се изкъпи, че миришеш на вкиснато зеле брат, пътеки остава след теб, а да не говорим когато си в стая.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button