Хасково

МИКЦ ще помага на младежи със специфични потребности

Венета Антонова представи дейностите на МИКЦ в зала Марица на областна администрацияХасковският младежки информационно – консултантски център представи днес дейностите, които предстоят през тази година. С 25 000 лева разполагат шестимата специалисти за обучения, мобилни консултации и работа с младежите през 2010 година.

Новото в работата на МИКЦ тази година е по-голямото внимание, което ще се обърне на младежите със специфични нужди и учениците от крайните квартали, разказа пред Haskovo.info ръководителят на центъра Венета Антонова. Ние вече имаме опит с младежите с увреден слух, които са наши доброволци и ще се опитаме да сме им още по-полезни, допълни тя.

Всеки на възраст от 14 до 35 години може да се възползва от услугите на младежкия информационно- консултантски център безплатно. Там може да получи консултация за образованието си, за различни обучения и инициативи. От тази година тези услуги вече ще се предлагат и на място в училищата. МИКЦ премина на финансиране към Министерството на образованието, науката и младежта и това ще ни помогне да сме по-близо до учениците, категорична бе Венета Антонова.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button