Задържаха счетоводителка за присвояване на 216 000 лв. от фирми

Регион

Димитровградският районен съд е определил мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 46-годишна счетоводителка, съобщават от прокуратурата.

Тя е обвинена в присвояване на 216 114 лв. от търговски дружества. В периода от 6 януари до 11 юни 2020 г. в Димитровград като счутоводител на трудов договор във фирма е присвоила 205 562 лв. В периода от 25 май до 10 юни, като счетоводител на граждански договор в друга фирма, е присвоила 10 552 лв.

До момента е установено, че обвиняемата М. Г. присвоила сумите, като е извършвала преводи от сметки на двете фирми, които е обслужвала счетоводно, към нейни лични банкови сметки. В основанията за плащане тя записвала, че парите отивали за различни авансови плащания, за доставчици и др., което не отговаряло на истината.

На 19 юни жената е била задържана за срок от 72 часа с постановление на Районна прокуратура – Димитровград и е била привлечена към наказателна отговорност. На 22 юни Районен съд – Димитровград я оставя в ареста, като определението може да се обжалва пред Окръжен съд – Хасково.

Извършени са разпити на свидетели, претърсвания и изземвания в имоти, обитавани от обвиняемата и нейни близки, приобщени са справки извлечения за движението на суми от дружествата, които М. Г. е обслужвала, иззета е счетоводна документация и др. За установяване на точния размер на присвоените суми, тяхното движение и разпореждане от страна на обвиняемата, предстоят и други процесуално-следствени действия, разпоредени от наблюдаващ прокурор.

8 коментара

  • Имам същия проблем!Ако някой знае името на адвоката защитавал фирмите ще съм му благодарна да го сподели!

    • Господин Анинимен! Тези които си крадат и да им плащаш,стават все по алчни и искат повече и повече! Така че на една крадла,колкото и да дадеш,няма наяждане!!!!

  • Аз пък съм счетоводител и пари в брой от клиенти не приемам и всички извършвани плащания от банките клиентите си ги потвърждават задължително, за да няма после аз ти дадох едни пари, а пък ти ми ги окраде. Даже имах клиенти, които ми се сърдят що трябвало те да се занимават с СМС-и за потвърждение и избягаха. Само дано не попаднат на такава „колежка“.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.