Най-после: До дни почва ремонтът на пътя Димитровград – Стара Загора

Регион

Възлагателното писмо за ремонта на пътя от Димитровград до границата с област Стара Загора е пристигнало и до дни започва ремонтът на отсечката. Това съобщи за Haskovo.info кметът Иво Димов.

Рехабилитацията на отсечката се чака от години като няколко пъти беше обявявано, че тя ще стартира, но това така и не се случи.

Ремонтът ще се извършва едновременно на три участъка като цялостно затваряне е предвидено единствено в отсечката от отбивката за кв. „Млада гвардия“ до отбивката за Симеоновград. Причината е силно компрометирано мостово съоръжение в района. Обходният маршрут там ще бъде през квартала, а за целта първо ще бъдат закърпени няколко участъка по шосето до там.

В останалите отсечки движението няма да бъде отбивано, а ще се осъществява чрез временна организация в едното платно или извън самото шосе, уточни Иво Димов.

Ремонтът на пътя се очаква да приключи до есента. Това е последният участък от Републиканската пътна мрежа на територията на Община Димитровград, който има нужда от ремонт, допълни Димов.

5 коментара

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.