Любопитно

Гербът на Хасково вече официално е върху пощенска марка

Филателно издание на герба на Хасково бе валидирано днес на церемония във филиала на Националната художествена академия в Бургас, съобщават от общината.

На представянето присъстваха заместник-кметовете на Хасково Мария Вълчева и на Бургас Диана Саватева, изпълнителният директор на „Български пощи“ Деян Дънешки, ректорът на НХА проф. Георги Янков, директорът на Пристанище – Бургас Диян Димов, авторът на графичния дизайн на изданието гл. ас. д-р Ненко Атанасов.

Марка

Новото пощенско издание е на тема „Българска градска хералдика“. То се състои в серия от две пощенски марки, оформени в блок-лист с винетка и милезим, които представят гербовете на Бургас и Хасково. Изданието се допълва от първодневен пощенски плик и специален пощенски печат.

Изобразените върху новите марки гербове на Бургас и Хасково са едни от най-красивите хералдически символи на български общини и поставят началото на нова сюжетна линия в дизайна на пощенските марки у нас, отбеляза д-р Ненко Атанасов от НХА.

Признанието за герба на Хасково се случва в годината, когато се навършват 25 г. от неговото приемане за официален символ на града. Негови автори са едни от най-добрите хералдици в България Борил Караиванов и Емануил Манолов.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button