Хасково

Близо 2 000 се подписаха за спасението на парк „Ямача“

В подписката за спасението на хасковския парк „Ямача“ вече са се включили 1 400 души, а в онлайн петицията – над 500.

Това отчетоха месец след първия протест в Хасково от неформалната група граждани, обединени в обществена полза зад каузата „Да спасим парк Ямача“. Входирано беше заявление до Община Хасково за свикване на комисия от независими оценители за поземлените имоти, обхващащи терените от бившия спортен комплекс. Те са обозначени в зони 3 и 4 на картата.

Ямача

Целта е да се търси начин тези имоти да бъдат откупени и да се превърнат и развият отново като спортен комплекс. Така ще се покрие необходимостта на спортните клубове, гражданите и гостите на града от база за тренировки и спорт. Тя е разположена на естественото си място до големия градски стадион, сред парка далеч от замърсители, с лесен и осигурен достъп и наличен голям паркинг в близост, казват от групата.

В резултат от проведените инициативи и граждански протести община Хасково актува 9.365 дка и 5.564 дка от общинска частна в общинска публична собственост. Проведе се първоначална среща между представители на собствениците на имотите, общинска администрация и граждани. На срещата бяха обсъдени желанията на всички заинтересовани страни и възможните решения за запазване на спортния комплекс. От групата очакват на сесията на общинския съвет в петък да се свика комисия за оценка на имотите на игрищата. Приканват се гражданите, които са зад каузата, да се съберат в петък от 10 часа пред общината, за да изчакат решението на общинските съветници.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

12 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
24.06.2020 20:05 20:05

Обезщетението пак ще го плаща народа. Същия който по избори ходи за риба и гъби. Да го и..б.а в народа мърляв.

Ich Will
Ich Will
25.06.2020 0:15 0:15

Слепци водят стадото, несъстояли се кметове, приятели на чашката, съмнителни личности с опетнена репутация протягат мазни ръце към общинските пари, парите на данъкоплатците на парите на същите тези които се подписват и не знаят защо се подписват, да плащат повече данъци за коли, за жилища….овцете са за стригане. Овчарите размахват гегите, елате овчички да се подпишете………

Не от моите данъци
Не от моите данъци
25.06.2020 8:30 8:30

Тези 3000 човека дето са се подписали – сега да преведат по 1000лв. лични пари за да се купи терена от Къньо Маймуната!

John
John
25.06.2020 12:07 12:07

общината притежава терена над ДНА от години, но нищо не прави, не прави щото никой няма да намаже от това!

Янко Митев
Янко Митев
25.06.2020 11:39 11:39

До всичкознайковците! Първо вие някога нещо купували ли сте без да платите. Тази земя се оказва че никога не е била общинска? Така са я водили още от времето на Тодор Живков.Държавна! Не общината а държавата продава терените. Това е сторено от Христо Василев. Колко ще струва земята още никой не знае.Трима независими оценители ще определят стойноста и. Това ще се обяви за всички.Всичко е открито.Терените ще бъдат актувани след придобиването за публична общинска собственност и никой няма да може да има апетити към тях.Завинаги остават за ползване от гражданите.Толкова години а и сега се продават общински имоти! Крайно време е и нещо да се придобие за гражданите.Против са само ач кюпеци които искат да присвоят нещо и сега ги боли и сърби.

Бай Иван
Бай Иван
25.06.2020 14:30 14:30

До Янко. Имам следните въпроси:
1. Има ли някой, който ти е обещал 50 000 лв. за кампанията?
2. Ако има такъв човек , кажи му името?
3. Защо кампанията се провежда спешно преди очаквания срив в цените на имотите наесен?

WOW
WOW
25.06.2020 14:34 14:34

Мацката от първата снимка много красива и чаровна.

Янко Митев
Янко Митев
25.06.2020 15:18 15:18

Бай Иване намери някой който да ти каже през живота си Янко Митев дали е бил купуван от някой за нещо.50 хиляди лева не съм виждал на куп никога през живота си. Незнам дали ще видя и в другия? Освен това ако се откупува имота това ще стане догодина защото трябва да влезе в бюджета а той ще се гласува късна есен. Плюс това вече писах че това не е пазърлък а независими оценители ще определят цената които никой не познава. Цял живот съм имал само името си! Мислиш ли че ще се охлепам накрая. Затова е тази комисия да намери лицензирани специалисти и най важното да не са в каквито и да е отношения свързани с Хасково!

Баба меца
Баба меца
25.06.2020 16:25 16:25

Много надценявате човека, какви 50 000? Той за една студена бира и 3 кебапчета ще свърши работата. Ако някой му е обещал толкова пари със сигурност няма да му ги даде, особено този за който всъщност става въпрос. За сега човека си върши съвестно работата и вдига голям джангър, пише редовно из интернета, заслужава си ракията и салатата. Жалко само, че много хора разбраха за тайния план и по всяка вероятност общината няма да се набута с въпросните непродаваеми имоти. Ако пък го направи ще има протести в обратна посока с тема „Кой ни вдигна данъците заради покупката на камънаци на Ямача?“ или „Защо нямаме водопровод, канализация и пътища в Кенана, а плащаме за чукари на Ямача?“

Янко Митев
Янко Митев
25.06.2020 18:51 18:51

Скъпи и жалки анонимчовци! Вие мъртви Гоголеви душички! Вие които се срамувате от имената си! За мен ли говорите? Не ви чувам! Не ставате и за слушане! Аз винаги заставам с името си и защитавам каузата която знам че е истинска и права. Идете на гастроентериолог и си прегледайте жлъчките толкова жлъч е вреден за здравето ви! Много сте никой !

На здраве!
На здраве!
25.06.2020 19:56 19:56

Не му обръщаите много внимание на човека, има една стара приказка: „К**а ми Янко“, та ако много пишете за него почва да се изживява като герой, особено ако вече си е пил ракията. 3те милиона най-добре да се похарчат за нова детска градина. Има недостиг на места ,а и затвориха градината по изкуствата. Къде ще ходят децата наесен? В група са по 30 деца, което не е нормално в сегашната пандемия.

Янко Митев
Янко Митев
25.06.2020 21:21 21:21

От наздраве не си помниш името…ха х ха

Back to top button