Външни публикации

Как се поставя ПВЦ ламперия

ПВЦ ламперията е едно страхотно изобретение за бърза и красива облицовка както на стените, така и на тавана. Тя може да се използва във всяко едно помещение на дома, включително и в банята. Как протича обаче подготвителният етап, преди поставянето на самите плоскости и какви са предлаганите онлайн в Бриколаж размери и модели? Продължете да четете и ще разберете още някои тънкости при монтажа.

Какво трябва да знаем преди да сложим ПВЦ ламперия

За да извършим бързо и в същото време качествено монтажа, той има подготвителен етап: 

  • Необходимо е да изравним добре основата, което може да стане чрез нейната шпакловка и фино подравняване;
  • После трябва да изградим дървена скара от летвички, които да се монтират хоризонтално на стената, фиксирайки ги с дюбели;
  • Важно е постоянно да поставяме нивелира от всички страни, за да следим за наличие на денивелация.

Така можем да сме сигурни, че след поставяне на ПВЦ ламперията ще се получи наистина впечатляващ и отличен резултат.

Какви модели и размери ще намерите в Mr.Bricolage

В гамата от ПВЦ ламперия и съответните аксесоари за нея ще откриете множество тъмни и светли модели, с имитация на различни видове дърво и камък. При нас дори ще намерите разновидности с ефектен 3D релефен печат, който изглежда зашеметяващо и невероятно красиво. Представете си, че можете да имате цяла стена в определено помещение с имитация на камък или неизмазани тухли, където декорацията е релефна и досущ като оригинала!

Предлагат се различни размери ПВЦ ламперия, като всяка от тях е във вид на ленти – тесни, но дълги. Това позволява лесното монтиране върху вече изградената скара от дървени ленти на стените или метални лайсни на тавана. В последния случай, използването на профили за гипсокартон е чудесна идея.

Полезни съвети при монтажа

Важно е да напомоним, че при покупката на ПВЦ ламперия от Бриколаж, освен самите ленти за полагане, е необходимо да закупим и съответните аксесоари към тях. Това са например профилните лайсни, които се поставят в ъглите на стените или в краищата на тавана и пода, така че след края на монтажа, помещението да изглежда наистина завършено и красиво.

В началото трябва да започнем от някой ъгъл на дадена стена и да захващаме всяка лента поотделно в основата на нейната сглобка, така че след поставяне на следваща лента, тя да скрие винта на първата и така да се припокриват взаимно. Задължително преглеждайте дали всяка сглобка е добре сдвоена с предишната, като добър вариант за това е лекото причукване преди поставяне на винтовете чрез използване на малко дървено трупче.

ПВЦ ламперия

Back to top button