Двуседмична кампания за профилактика на дишането в Димитровград

Регион

Двуседмична кампания за профилактика на дишането предстои в Димитровград.

Благотворителната инициатива е на двама млади белодробни специалисти от димитровградската МБАЛ „Св. Екатерина“. Целта е да се даде възможност на повече хора да изследват капацитета си на дишане, както и ранна диагностика на ХОББ – хорнична обструктива белодробна болест.

Спирометричните прегледи ще се извършват от д-р Тодор Атанасов и д-р Мария Ламбрева в димитровградската болница, както и в кабинета по белодробни болести на ул. „Ангел Кънчев“ 3 в Димитровград. Методиката на прегледа включва, както спирометрия – изследване на функционалния капацитет на белите дробове, така и попълване на въпросник във връзка с хроничните белодробни оплаквания. Специалистите по пневмология и фтизиатрия ще дават препоръки на пациентите на база на бързите резултати, за да вземат своевременни мерки.

Няма възрастови ограничения, както и предварителна подготовка. Рискови групи във връзка с кампанийното тестване са хората над 45 години, пушачи, работещи в запрашена среда, както и такива с хронични белодробни оплаквания.

Кандидатите за белодробния тест трябва да са без остри заболявания и фибрилност.

Началото на кампанията ще бъде на 1 юли и ще продължи до 14 юли.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.