Хасково

7 общински съветници в комисията за имотите на Ямача

Хасковският общински съвет излъчи представители в Комисията за провеждане на широко обществено обсъждане и проучване възможностите за придобиване на имоти частна собственост в парк „Ямача“ за реализиране на обществени цели.

Предложението на кмета Станислав Дечев беше те да са 8 – по един от всяка група, но Добри Беливанов от ССД отказа да участва. Така в комисията ще бъдат: Димитър Траянов (ГЕРБ), Мюмюн Мюмюн (ДПС), Коста Стоев (БСП), Красен Ангелов (Демократична България – Обединение), Златко Марчев (Българе), Георги Пеев (Движение Заедно за промяна), Здравко Запрянов (независим).

Сесия

Членове на групата „Да спасим парк Ямача“ изчакаха отвън решението на общинския съвет. Янко Митев коментира, че са доволни от развитието на нещата. До вторник те трябва да излъчат трима свои представители в комисията, в която ще има и експерти. Тя ще бъде назначена от кмета за определен срок. Очакват се и трима незавизими оценители, които да определят цената на имотите, където попадат спортните игрища до стадион „Хасково“.

Митев заяви, че след като бъде ясна цената, трябва да се реши дали ще се иска помощ от държавата за закупуванто на имотите от частника, който е готов да ги продаде. „Това е страхотен шанс за града – сега се придобива нещо, което остава завинаги за Хасково и за всички“, допълни организаторът на протестите, които започнаха преди месец.

2 коментара

  1. Бързайте, да купите парцелите преди да се е сринала цената на имотите след 3 месеца!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button