Регион

Старозагорският митрополит Киприан с архиерейски служби в Хасковско

На 28 юни, когато църквата отбелязва празника Неделя след Петдесетница, Старозагорският митрополит Киприан ще пристигне в Свиленград. Началото на Светата литургия в храма „Св. Живоприемний Източник“ е в 9:30 ч.

В понеделник, на Петровден, Негово Високопреосвещенство ще отслужи Света Божествена Златоустова литургия в храма „Св. Апостоли Петър и Павел“ в село Ламбух, община Ивайловград. Опустошената през 1913 г. църква е отново възстановена през 1925 – 1926 г. от тракийски бежанци, заселили се в района, припомня Haskovo.info.

На 1 юли Харманли ще посрещне Старозагорския митрополит и ще се поклони пред мощите на Св. Йоан Рилски Чудотворец. На този ден църквата празнува едно от значимите събития в нашата духовна история – връщането през 1496 г. на мощите на Св. Иван Рилски Чудотворец от Търново в Рилската обител. В 9:30 часа в храма „Св. Иван Рилски“ в Харманли ще бъде отслужена Света Божествена Златоустова литургия, съобщават от старозагорската митрополия.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button