Регион

Баба Марта закичи учениците от Минерални бани и Долно Големанци

Баба Марта в Минерални баниКакто всяка година, така и тази, Баба Марта зарадва учениците от СОУ „Проф. д-р Асен Златаров“ в Минерални бани. Децата я очакваха с нетърпение, защото винаги на 1 март тя ги дарява с мартеници. 

С пожелание за здраве, успехи в учението, да бъдат упорити и послушни Баба Марта закичи учениците, а те й разказаха легендата за мартеницата, рецитираха стихове и пяха песни. После всички възпитаници на школото се хванаха на кръшното хоро в двора на училището. Най-накрая желаещите прескочиха огъня за здраве

село Долно ГолеманциДа отпразнуват 1 март не пропуснаха и учениците от ОУ “ Христо  Ботев“ в Долно Големанци, които заедно с  децата от детската градина в селото посрещнаха Баба Марта. Те пяха песни и рецитираха стихове.

В замяна получиха от старицата мартенички – символ на  здраве, радост и късмет, за известяване края на зимата и настъпването на пролетта. Накрая на празника децата от Долно големанци също прескачаха огън, за да прогонят злите духови и си пожелаха една по-хубава година.

Минерални бани

Минерални бани

Долно Големанци

Долно Големанци

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ulkka
ulkka
03.03.2010 13:51 13:51

🙄 🙄 🙄 😆 😆 😆 kakvo gotino chestvane a? 😛 😛 😛 😛

Back to top button