Над 2 000 се подписаха за цена на водата под 3 лв. в Хасково

Хасково

Подписка за намаление на цената на водата се събира на няколко места в Хасково.

„Това се прави от инициативен комитет от граждани“, съобщи за Haskovo.info Здравка Сабахова, която е една от организаторките. Тя каза, че досега са събрани над 2 000 подписа. Искането е цената на водата в Хасково да е под 3 лв. за кубик.

Подписка

„Забраната заради урана падна, но в много квартали на дъното на съдовете с питейна вода се образува утайка. Отделно бойлерите трябва да се чистят всяка година, защото се пълнят с мръсотия. Хасковлии избягват да пият чешмяна вода и масово си купуват бутилирана“, каза още Сабахова.

Днес по обяд хора се подписваха до малкия бизнес център в Хасково. Подписката ще се събира до 15 юли, като след това ще се изпрати до КЕВР и Народното събрание. Тя ще се внесе и в общинския съвет с искане предложението им да бъде разгледано на юлската сесия.

10 коментара

 • Ами ако искате да ви я дадат и под себестойността и!!!На три лева си е добре гледайте да не я вдигнат повече!!!Кога някой ви е намалял нещо та и сега сте ревнали!!!

  • себестойност е когато плащаш, от години ВиК има милион за плащане на Басейнова дирекция, а имат начислени 100 хиляди на година, които ни ги продават за 3 милиона!

  • ВИК имат искане да я правят 3и50 бе що в София не е 3лева водата като си толкова отворен

 • Крайно време беше хасковлии да се събудят! Подкрепям с две ръце и ще се подпиша! ВиК Хасково за десетина години ми дължи 2 бойлера, 3 перални и 1 съдомиялна,както и дузина смесители….

  • Кой да се събуди. ПенЦионерите ли. Или дрогираните и наркоманите дето всяка вечер се плющят а родителите дори не подозират къде им са децата. Щото с чалга и ракия са се унесли

 • Аз се къпя в покритата ряка лятото. Кво ме интересува цената на водата . Последвайте ми примера-всяка събота в края на месеца под паркинга до театъра.

 • Търсете Емил, да се включи в протеста, той има много голям опит с протестите и водата! И какво излезе в началото като правеха режим в Хасково- кв. Република черпи колкото целия град вода, а плаща най-малко. Щяха да спират там водата да спират незаконните хващания и какво – нищо, по-лесно е да вдигнеш цената на хората да плащат за Република.

 • Хора съборете се . Плащаме вода която не пиеме .А всички си копуват отделно за пиене .И водата става над 5 лева .Сега е плащаме скъпо а само си мием съдовете и се къпем с нея.Не избегни е подмяната на сигурно над 40 годишния водопровод .

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.