Хасковска област на винарската карта на Тракия

Любопитно

Нова интерактивна карта показва възможностите за винен туризъм в Тракия.

На нея са отбелязани и 12 винарски изби в района на Свиленград, Любимец, Харманли, Ивайловград, които са отворени за посещения и дегустации. Картата ще бъде представена на започващото днес в Пловдив дефиле „Вино и Гурме“ в Стария град. Двудневната проява, която се провежда за шести път, е организирана от Съвета по туризъм – Пловдив и общината в сътрудничество с тамошния Университет по хранителни технологии.

Карта

Целта на картата е да стимулира вътрешния туризъм в страната, като предоставя актуална информация за любителите на местното вино и храни. Културно-историческото наследство и виненият туризъм са сред основните акценти на Тракийския туристически район. Желанието да се пътува сред лозя и винарски изби в наши дни завладява вниманието на все повече туристи, казват организаторите.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.