Регион

6 г. затвор за брокерка, измамила земеделци с 507 000 лв.

6 г. затвор получи от Свиленградския районен съд 49-годишната Лили Божинова от хасковското село Узунджово.

Тя е призната за виновна в измама за 506 914 лв. при сделки със земеделски земи. Присъдата е редуцирана с 1/3, защото брокерката е признала вината си, съобщиха за Haskovo.info от пресслужбата на съда.

Както Haskovo.info писа, измамата е извършена в периода от декември 2015 до 4 декември 2017 г. в Свиленград. Тя е заблудила семейство земеделски производители от друг град, че като брокер на недвижими имоти подготвя сключването на сделки за закупуване от тях на земеделски земи в землището на село Маточина. През август измамила и друг за 3 500 лв., които взела на заем и не ги върнала.

Измамничката получила общо 157 парични превода и две плащания на ръка от семейството. През декември 2017 г. земеделските производители спрели да й изпращат пари, като поискали да представи договорите и да влязат във владение на земите, които са платили. В продължение на близо 2 години от последния превод обвиняемата обещавала, че ще финализират сделките и уточнят всичко по между си, но това не се е случило, след което бил подаден сигнал в полицията.

До момента парите не са възстановени на пострадалите хора.

Присъдата на Районен съд – Свиленград подлежи на протест и обжалване пред Окръжен съд – Хасково.

Снимка: stmost.info

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Я съм аспарухува циганкъ
Я съм аспарухува циганкъ
29.06.2020 17:28 17:28

И мъжъ хи Божин кадее
Излъгъхъ на
тоо е циганин от наще аспаруховите цигани ии таа Лила е сиганка И нас родата завлечиха

Back to top button