Хасково

Жестокото убийство в Димитровград – след скандал за прегоряла наденица

Жестокото убийство в Димитровград от петък вечерта е станало след скандал за прегоряла наденица. Това стана ясно на днешното съдебно заседание за мярката за неотклонение на 53-годишния Петко Панков, обвинен в убийството на хазяйката си Диана Тодорова на 62 г.

Панков оставил наденицата на скарата, казал на жената да я наблюдава и излязъл до магазина. Като се върнал видял, че наденицата е прегоряла и се разразил скандал, при който той нанесъл на жената десетки удари с френски ключ, от които тя издъхнала. Мъжът се притеснил и се обадил на спешния телефон 112. Той е признал за деянието си пред разследващите, като тестът с дрегер е отчел 1.5 промила алкохол.

Обвиняемият има множество криминални регистрации и осъждания за закана за убийство, кражба и шофиране в нетрезво състояние. Днес той поиска от съда по-лека мярка, за да може да продължи да работи в строителството и да събере пари за предстоящото дело. Мъжът каза, че много съжалява за случилото се.

Съдът го остави в ареста с мотива, че има реална опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление. Ако бъде признат за виновен го грози лишаване от свобода от 15 г. до доживотен затвор без право на замяна.

Определението на Хасковския окръжен съд подлежи на обжалване пред Пловдивския апелативен съд.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button