Над 400 000 контрабандни цигари задържаха за месец на Капитан Андреево

Регион

През юни митничарите на ГКПП „Капитан Андреево“ са задържали 404 000 безакцизни цигари, 35 кг. нарязан тютюн за пушене и 246 кг. тютюн за наргиле, съобщават от Агенция „Митници“.

Иззети са близо 10 200 кутии цигари, закупени от Турция от преминали пътници, тъй като акцизната стока е била над нормата за безмитен внос. За същия период по метода „анализ на риска“ при щателни митнически проверки са открити 200 000 цигари. На нарушителите са съставени актове.

При един от случаите на 22 юни при проверка на товарен автомобил с турска регистрация, пътуващ от Турция за Франция митничарите открили 1 020 кутии безакцизни цигари. Шофьорът на камиона, турски гражданин е укрил цигарите във фабричните кухини на шофьорската кабина. Пет дни по-късно са иззети 755 кутии цигари открити при щателна проверка на друг товарен автомобил с турска регистрация, пътуващ за Великобритания. Една част от тютюневите изделия са открити във фабричните кухини на шофьорската кабина, а друга част, около шасито.

При проверки през втората половина на юни в два леки автомобила са открити 680 кутии контрабандни цигари. На 10 юни в джип пътували шофьорът, неговата съпруга и техен приятел, турски граждани. При щателна митническа проверка са открити 565 кутии от три марки с чужд акцизен бандерол. Тютюневите изделия са открити в тонколоната, в задния подкалник и между личния багаж на пътуващите. В друг лек автомобил Ауди двама мъже, турски граждани, пътували от Турция през България за Германия. Зад предните седалки, митничарите открили 115 кутии цигари без акцизен бандерол.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.