Регион

Търсят настойник на болната баба Мария от Димитровград

Мария Кочмарова73-годишната Мария Кочмарова от Димитровград да бъде поставена под пълно запрещение, реши Хасковския окръжен съд. Както Haskovo.info вече писа възрастната жена бавно гасне в жилището . Тя е напълно неподвижна от половин година. За нея не се грижи никой. Съседите й неведнъж са подавали жалби до различни инстанции, но без резултат.

Оказа се, че бюрократични пречки не позволяват жената да бъде настанена в институция и за нея да се полагат адекватни грижи. Така три месеца след поредната жалба Хасковският окръжен съд определи Община Димитровград да назначи настойник на старицата. От там обаче не могат да предприемат нищо докато не изтече двуседмичния срок, в който решението на съда подлежи на обжалване.

Готови сме да го направим веднага щом имаме право. Няма да оставим нещата така“, бе категорична шефката на дирекция ГРАО в община Димитровград Мария Михова. По думите й племенникът на старицата категорично е отказал да стане неин настойник. Сега предстои да бъде изпратено писмо до племенницата й, която живее в Хасково. Ако и тя откаже от община Димитровград ще търсят вариант да назначат настойник, който не е неин близък.

Междувременно от дирекция „Социално подпомагане“ вече са назначили личен асистент, който да се грижи за баба Мария. „Жената предварително е заведена на място да види при какви условия ще работи„, съобщи за Haskovo.info директорът на дирекция „Социално подпомагане“ в Димитровград.

Асистентът обаче не може да окаже необходимите медицински грижи, от които 73-годишната Мария Кочмарова се нуждае. Жената е с гангрена на единия крак, която трябва да се лекува.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
деимр
деимр
15.11.2011 17:08 17:08

деимр хасково димитроврад

17 лв 2011г 2010г

Back to top button