Хасково

Кризата удари и ромите от пиацата край хасковската река

Ромите от пиацатаРомите от пиацата край хасковската река се оплакаха, че работа и за тях вече няма. Кризата е ударила наемната работна ръка. Повече от 15 човека чакаха днес на пиацата някой „чорбаджия“ да мине и да ги наеме за ден два, за да изкарат поне за насъщния.

„Безработните работници“ твърдят, че са готови да работят за 10-15 лева на ден, взависимост и от труда, разбира се. „Въпрос на пазарлък“, казват те. Спомнят си обаче и по-добри времена, когато пазарлъкът им е докарвал по 40-50 лева за ден като хамали. „Не подбираме работата, важното е да има“, твърдят един през друг наемниците. „Специалисти сме по всичко“, смеят се и си намигат един на друг, като тук там зад усмивките се подава по някой златен зъб.

Варадин Вактимов и Христо Иванов стоят по цял ден на пиацата заедно с още 10-на свои „колеги“. Работарите основно извършват товаро- разтоварни дейности, но често ги наемат и по строежи. „Надяваме се тежкото положение да си отиде със зимата и лятото да има далеч повече работа от сега“, коментираха те. „В противен случай няма да можем да си изхранваме семействата„, допълниха още ромите и вдигнаха наздравица с домашна ракия, за да се сгреят в чакане на работодатели.

Христо Иванов (вдясно)

Христо Иванов (вдясно)

Варадин Вактимов

Варадин Вактимов

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
бай иван от свирково
бай иван от свирково
06.03.2010 9:42 9:42

да отиват в европата мамицата им крадлива

мама
мама
07.03.2010 16:18 16:18

по 40 лв си докарва тези социални слаби хора и държавната ясла ги подпомага завалиите……

Back to top button