Хасково

Трима с по 100 точки на малката матура по математика в Хасковско

Трима седмокласници от Хасковска област са постигнали по 100 точки на Националното външно оценяване по математика, съобщиха за Haskovo.info от Регионалното управление на образованието.

Това са Стела Бинева от ПМГ „Иван Вазов“ – Димитровград, която има и 98 т. на НВО по български език и литература, Йонг Ин Парк от ОУ „Христо Смирненски“ – Хасково и Наталия Красенова от ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ – Хасково.

Хасковската ПМГ е и сред най-добрите училища в странта на НВО по БЕЛ. Тук средният успех е 81.86 т., а по математика – 80.71 т.
16 седмокласници от ОУ „Св. Климент Охридски“ и 7 от хасковската ПМГ са с над 90 т. по БЕЛ. Като цяло резултатите от тазгодишните изпити са съпоставими с миналогодишните, коментираха от РУО. Средният успех по БЕЛ е 44.85 т., при 51.06 за страната, а по математика е 32 т. при 36.33 т. за страната.

Кандидатстването в гимназиите започва с подаването на заявления от 3 до 7 юли. Това може да става онлайн през платформата на МОН, което е препоръчително предвид епидемичната обстановка. Документи ще се приемат и в Обединените ученически общежития в Хасково и в училищата „гнезда“ по общините в региона. Резултатите от първо класиране ще са ясни до 13 юли.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
бобър
бобър
01.07.2020 21:46 21:46

Оная ненормалната директорка на Левски, що не е цитирана тука. Не се ли сетихте да и вземете интервю – или този път няма с какво да се похвали! Недейте така – женицата иска да е първа във всичко – както се пееше в една песен „Бягайте крачета…“. Така бяга тая лудата, че никой не може да я догони. Ама и хората бягат от нея. Щото е „много добра“, ама много е добра в тиранията и в това да взема здравето на хората!

ето така стоят нещата
ето така стоят нещата
01.07.2020 22:11 22:11

Какви резултати в това училище – всички учители с опит и педагогически подход към учениците, както и знания по предмети си отидоха – по един или друг начин бяха изгонени! Когато на чело стои директорка с болна психика – тя не може да търпи някой да е по-умен и кадърен от нея – ако има такива – те трябва да си ходят. Ако има някой с различно мнение – той трябва да си ходи! Ако има някой кадърен – той трябва да се смаже и унищожи. иначе М-та те може да блесне. А ако тя не блести – тежко и горко на всички около нея.

Анонимен
Анонимен
02.07.2020 0:08 0:08

Явно много и завиждате на г-жа директорката и винаги с повод и без повод не пропускате да я нападате или меко казано да я споменете+?!Сигурен съм,че сте нейни колеги и Ви е яд,че не сте на нейния пост.
Смешни сте,макар,че мисля поста е от един,не-двама.Дерзайте!!!

не ща са ставам цар
не ща са ставам цар
02.07.2020 6:12 6:12

На тази директорка няма за какво да и се завижда – кой не е назначила – с него не се е скарала. Любимки и любимци един след друг. Като е толкова „добър“ човек и специалист защо много от хората си отиват със скандали и по принуда!? Защото противно на амбицията си две и две не може да сметне директорката! Вярно е горе писаното – никой тиранин не иска край себе си умни и будни хора. В Левски се назначават кадри от Любимец, Харманли – щото в града свършиха, женички на големци или в краен случай млади и зелени учителки, които не могат да гъкнат – такива лесно се управлявати не създават проблеми! Това представлява управлението на директорката! А ти анонимен най вероятно си от лизачите около Милена и си се научил на черното да викаш бяло или обратното – стига да имаш полза или да са благоразположени към тебе!

Браво
Браво
02.07.2020 11:58 11:58

Стела уникална. Умно момиче. Браво! 100 точки по математика и 98 по БЕЛ си е изключителен резултат за страната изобщо не просто за Хасково.

Back to top button