Регион

Депото в Гарваново с минимален риск за околната среда

Специалистите по проектаДепото за битови отпадъци край хасковското село Гарваново е с минимален риск за замърсяване на околната среда, сочи анализът на специалистите по проекта за интегрирано управление на отпадъците в регион Хасково.

Данните показват, че закритите вече сметища на Димитровград – в село Добрич и на Минерални бани – в Брястово са със значително по-голям риск за замърсяване на почвите, водите и въздуха. На тези две депа трябва незабавно да бъде предприето саниране, за да не се допуснат замърсявания.

Сегашното сметище в Гарваново има капацитет за още три години и след това ще бъде рекултивирано. Това означава, че ще бъде засипано с пръст и глина и на мястото ще бъдат засети дървета и тревиста растителност.

Новото депо, което предстои да бъде изградено близо до сегашното, ще разполага със системи за управелние на отпадъците. Вече са направени изчисления за очакваните количества през следващите 30 години.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button