Хасково

Хасковлии се ширят в едни от най-големите жилища в страната

СтроителствоХасково е на второ място по полезна площ на едно новопостроено жилище, сочат данните на Националния статистически институт за последното тримесечие на миналата година. Според тях средната площ на новите домове в региона е 114,5 кв.м. Първенци в тази категория са живееещите в област Габрово. Те се ширят средно на около 132,6 кв.м. Най-скромно живеят в Разград. Там новите жилища са средно около 55,8 кв. м.

Броят на новопостроените жилища и сгради в област Хасково през последните три месеца на 2009 година не е изнесен. Според справката на Националния статистически институт тези данни са конфиденциални, тъй като фирмите, строили сградите или имащи основен дял в строителството са по-малко от три.

За Haskovo.info директорът на Териториалното статистическо бюро Наско Нанев съобщи, че за последното тримесечие на 2009 година в област Хасково има регистрирани едва две нови сгради, които са получили акт 16 и са въведени в експлоатация. Това са две къщи в Тополовград. Едната е едноетажна, а другата двуетажна с офис помещения.

Като цяло броят на построените жилища през 2009 година в област Хасково намалява, допълни Наско Нанев. Точната цифра все още не е ясна. За 2008 обаче новопостроените сгради в региона са 10 за разлика от 2007 година, когато броят е бил пет пъти по-голям.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
08.03.2010 8:53 8:53

Да бе да
Сигурно и са най богатите в България.
Затова и данъците им са най високи в България.
😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

Back to top button