Токът поскъпна с над 4 процента

Хасково

Токът поскъпна с над 4 процента и за абонатите в Хасковска област.

Това става след като КЕВР утвърди нови цени на електроенергията за клиентите на EVN България от 1 юли. Според решението на КЕВР крайните цени с ДДС за битови клиенти в Югоизточна България са: Дневна тарифа 0,23155 лв. / кВтч. Това е увеличение 4,12% спрямо досегашната цена от 0,22238 лв. / кВтч. Нощна тарифа 0,13158 лв. / кВтч. Това е увеличение с 4,13% спрямо досегашната цена от 0,12636 лв. / кВтч.

Определените цени от КЕВР за небитови клиенти са валидни до 30 септември 2020 г., уточняват от EVN.

Както при всяка смяна на цени, информацията за консумацията в следващите фактури ще бъде разделена на два отделни периода – потребление по стари цени до 30 юни включително и потребление по нови цени от 1 юли. Общият брой на дните в отчетния период отговаря на нормалния месечен период на отчитане за всеки клиент, като се запазват регулярните срокове на отчитане.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.