Хасково

Токът поскъпна с над 4 процента

Токът поскъпна с над 4 процента и за абонатите в Хасковска област.

Това става след като КЕВР утвърди нови цени на електроенергията за клиентите на EVN България от 1 юли. Според решението на КЕВР крайните цени с ДДС за битови клиенти в Югоизточна България са: Дневна тарифа 0,23155 лв. / кВтч. Това е увеличение 4,12% спрямо досегашната цена от 0,22238 лв. / кВтч. Нощна тарифа 0,13158 лв. / кВтч. Това е увеличение с 4,13% спрямо досегашната цена от 0,12636 лв. / кВтч.

Определените цени от КЕВР за небитови клиенти са валидни до 30 септември 2020 г., уточняват от EVN.

Както при всяка смяна на цени, информацията за консумацията в следващите фактури ще бъде разделена на два отделни периода – потребление по стари цени до 30 юни включително и потребление по нови цени от 1 юли. Общият брой на дните в отчетния период отговаря на нормалния месечен период на отчитане за всеки клиент, като се запазват регулярните срокове на отчитане.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button