Регион

Настаниха баба Мария от Димитровград в болница, почват лечение

Баба МарияМария Кочмарова от Димитровград, която от месеци насам гаснеше бавно в дома си, вече е настанена в болница „Св. Екатерина“ в бригадирския град. Възрастната жена е приета в лечебницата днес следобяд със съдействието на кмета Стефан Димитров, който обясни, че заслугата е изцяло на социалните служби.

Състоянието на жената е изключително тежко. Заради дългото залежаване тя е с рани, има съдови изменения, в лошо състояние е и кракът й, обясни пред Haskovo.info управителят на болница „Св. Екатерина“ д-р Здравко Наков. Тепърва предстои цялостното й състояние да се изясни и да се прецени на какво точно лечение да бъде подложена Мария Кочмарова.

Както Haskovo.info показа, баба Мария живееше в ужасни условия с няколко котки, без да е в състояние да става от леглото в продължение на месеци. За жената не се грижеше никой, а тя отказваше лечение. Хасковският окръжен съд постанови поставянето й под запрещение, за да може да й бъде назначен настойник, който да се погрижи тя да бъде настанена в социално заведение. С тази задача се е заела община Димитровград. Назначеният от „Социално подпомагане“ личен асистент пък вече е почистил жилището на жената.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
07.03.2010 21:31 21:31

BRAVO ZA TOVA OGROMNO DOBRO ZA BOLNATA GENA KOJTO E VE4E V BOLNICATA !

hah
hah
08.03.2010 8:59 8:59

BRAVO!EDNA NAISTINA MNOGO HUBAVA NOVINA!

Back to top button