С дигиталните класни стаи и „Училище в облака“ в Хасково

Хасково

Директори на детски градини и училища от общината проведоха днес своеобразно обучение по проект „Училище в облака“ в зала „Хасково“.

Инициативата е на община Хасково съвместно с програмата „Space camp“. Идеята е всяко училище да има така наречения облак, в който да съхранява база данни и да се извършва комуникация и образователен процес. В него ще се интегрират и дигиталните класни стаи, за които училищата могат да кандидатстват към общината за общо 70 000 лв.

Обучение

Процесът на внедряване на „Училище в облака“ преминава през няколко етапа. Услугата се активира еднократно и завинаги. Предвидено е и обучение на учители. Облакът ще даде възможност за бързо общуване по електронен път за всички учители в общината, както и достъп до безплатни ресурси за училищата.

Обучение

2 коментара

  • Защо са БЕЗ маски?! Община Хасково да се самозезира и да ги глобят! Такъв ли пример дават? Пак двойни стандрти! Писна ни!

    • Недей носи и ти. Вирусът – него глобяват или не глобяват, не го интересува.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.