96 седмокласници от „Климент Охридски“ получиха свидетелствата си, 32 са пълните отличници

Хасково

96 седмокласници от хасковското ОУ „Св. Климент Охридски“ получиха свидетелствата си за завършено основно образование.

32 са пълните отличници от випуска на „Климент Охридски“, които получиха и часовници от училищното настоятелство. Специална награда за утвърждаване името на училището получи Александър Павлов. За него от настоятелството има таблет и парична премия.

Това стана на тържествена церемония на сцената в Градската градина. Всички бяха поздравени от директора Гинка Райчева за високите резултати от Националното външно оценяване. Средните точки по български език и литература за седмокласниците в „Климент Охридски“ са 72.59, при 44.85 т. за Хасковска област и 51.06 т. за страната. По математиката средните точки са училището са 57.60, при 32 т. за областта и 36.33 т. за България. Това е и училището с най-много отличници на малките матури в областта – 16.

14 коментара

  • Шегувате ли се ? ПМГ е и сред най-добрите училища в странта на НВО по БЕЛ средният успех е 81.86 т., а по математика – 80.71 т. Видно е кое училище е най-доброто!

 • Поздравления за учителският колектив на училище „Климент Охридски “ и техните възпитаници!

 • Защо не пишете за лудата катерица, бе! Тя жената си изпотроши краката от бързане и вече ги раздаде тия свидетелства! Как може да не отразите, че е ПЪРВАТА директорка на училище в града раздала ПЪРВА тез документи – нищо че ще има косвени жертви! Важно е жената да е ПЪРВА. Във всичко.

 • Какво може да се очаква от една ненормална директорка на училище! Цял град я говори, че си побърка помощник-директорката! Тя Р.К. не е нито първата, нито последната дето си тръгна с разбито здраве от това училище, изритана като предишната преди нея. Изритаха и тази след нея, М. М. ще изрита и настоящата – рошавата нимфоманка известна в цяло Харманли, Любимец и Хасково. Абе изобщо в областта!

 • Търся си подлога на поста зам.директор – по възможност рошава, с наклокностти към мъжете, празноглава, ама мазна в устата и в държанието. От нормативна уредба и познания – може да е йок, ама по подлизурство да е първа! С една дума колкото по некадърна, толкоз по послушна ще е. Чакам кандидатки!

 • Росе, сега е момента да осъдиш М-на! Можеш да извадиш всички доказателства. Първо можеш да я осъдиш за няколко заболявания вследствие на тормоза! Особено, ако са необратими и хронични! Второ можеш да изложиш и финансовите щети, причинени от нейните обещания! Трето имаш и други документи и фронт на действие! Знаеш, че ако е осъдена – вече не може да е директор. Но ти можеш да си директор – ще бъдеш 100 пъти по-добра от нея. Ти си от класа и хиляди пъти по-добра от нея!

 • Тя една друга будала може да я осъди, ама е страхлива и продължава да търпи. Голям сеир ще стане, ако се протегне. Хем ония кифли ще са в шах и ще се чудят какво да правят, хем тая будала ще се усети, какво е било важно и че не трябва да се търпи да те теророзират и мачкат. Затова животните едни други се нападат и защитават. Ама нали сме уж цивилизовани хора – търпим и гълтаме горчивите уроци на живота!

 • Да знаете всички, които заехте и ще заемете нечие място – няма да прогресирате. Това да изгонят някой друг за да нагласят свой човек е нещо обичайно при управлението на Лудата Чума! Но си задайте въпросът – колко от тези нагласените са доволни и щастливи. Всеки от тях го застигат мръсотиите, които е направил. По един или друг начин – не можеш с интриги да гониш хора, да разделяш хора, да се наместваш в живота и кариерата на други, да се изсилваш колко си голям и знаещ – а всъщност да си едно леке. Лекетата рано или късно ги изтриват. И от тях остават само мръсни и безформени следи – също като постъпките им!

 • Мандантност на директорките на училища! Особено за такива, които не могат да ръководят хора и се държат като Кучки. Такива следва да ги гонят още на първия-втория месец. Това важи в пълна сила за Лудата катерица. Тази има особензъл характер. Абсолютно не умее да изслушва хората, нищо чуждо няма значение – важно е само нейното мнение! Хората край нея нямат право да са недоволни и да имат претенции. Могат само да изпълняват и да се съгласяват с нейните нареждания. С които няма как да не се съгласят, защото Катерицата си повтаря нейното докато не чуе остреща „Да“. Да се чудиш да какво, след като така или иначе прави каквото си знае. Не се спира тая, никаква човечност няма в нея.

 • Да знаете, от Чумата спасение няма. Тя поразява всичко около себе си! Докато е наоколо хората се оглеждат със страх, мълчат, споглеждат се, който може се крие, който не може, търпи и поема ударите. И да си тръгне Чумата – след нея остава кал и мръсотия, хора с разбито здраве и съдби, смачкани човеци, обезличени, с психически проблеми и изкривявания. Такива хора вече не вярват на никого, за тях всеки директор е потенциален враг, всеки нов колега е шпионин. Как такиви „изстискани“ хора да раздават любов на вашите деца и да се борят за по-добро образование! Уважаеми не всичко опира до пари и заплати. Много повече става въпрос за човещина и нормална работна среда!

 • Чудесен коментар, но тази Чума няма съвест. Тя е сляпа и глуха, за всичко което не и носи рейтинг, престиж и няма полза. Само парадира колко и какво има. Но ако нямаше нужда защо „продава“ постове в училище за облага, полза или услуга. Нямаше да чака да и се отплащат. Нямаше да гони хора, чието отплащане не е било на нивото й. Нямаше да приема пари събирани, от хората, някои от които едва свързват двата края! Нямаше да фаворитизира определени хора, да създава кръг от приближени, да се има за Купидон и да събира и разделя двойки, да толерира видимо пак тези същите хора, да ги облагодетелства финансово, да създава разделение и да подхранва интриги! Защото при пълната липса на качества единствения начин да управляваш колектив е „РАЗДЕЛЯЙ и ВЛАДЕЙ“. Но хората добре виждат кой е в дъното на мръсотията и тормоза!

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.