Любопитно

Близо 70 лодки в тридневен воден поход по река Марица

Близо 70 участници с лодки, предимно каяци, се включиха в тридневната регата по река Марица от Димитровград до Свиленград.

Единственото условие е участниците да притежават умения за гребане и застраховка. Ентусиастите ще изминат 85 километра по вода. Участъкът е предварително обследван за опасности.

Поход

Стефан Арнаудов, който е член на Управителния съвет на Водно дружество – Хасково, обясни, че походът по Марица е правен от края на 60-те години и на практика не е спирал. За шести път се организира съвместно с читалище „Марица 2008“ в димитровградското село Райново. „Разстоянието изглежда неголямо, но реката е доста ниска и има доста препятствия, които забавят протичането на похода, поради което ще се разделим на групи“, допълни Арнаудов. Това не е евтино занимание, защото цената на каяците започва от 2 000 лв.

Поход

Тази година заради коронавируса много от водните походи в началото на пролетта са отпаднали. Сега обаче има много участници, защото хората търсят възможност да излязат организирано сред природата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button