Близо 70 лодки в тридневен воден поход по река Марица

Любопитно

Близо 70 участници с лодки, предимно каяци, се включиха в тридневната регата по река Марица от Димитровград до Свиленград.

Единственото условие е участниците да притежават умения за гребане и застраховка. Ентусиастите ще изминат 85 километра по вода. Участъкът е предварително обследван за опасности.

Поход

Стефан Арнаудов, който е член на Управителния съвет на Водно дружество – Хасково, обясни, че походът по Марица е правен от края на 60-те години и на практика не е спирал. За шести път се организира съвместно с читалище „Марица 2008“ в димитровградското село Райново. „Разстоянието изглежда неголямо, но реката е доста ниска и има доста препятствия, които забавят протичането на похода, поради което ще се разделим на групи“, допълни Арнаудов. Това не е евтино занимание, защото цената на каяците започва от 2 000 лв.

Поход

Тази година заради коронавируса много от водните походи в началото на пролетта са отпаднали. Сега обаче има много участници, защото хората търсят възможност да излязат организирано сред природата.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.