Хасково се включва в „Предизвикателството интелигентни градове“

Хасково

Хасково е одобрен за участие в програмата „Предизвикателството интелигентни градове“ на Европейската комисия, съобщават от общината.

Избраните приоритетни категории са: Иновативно образование и обучение за повишаване на квалификацията и преквалификацията в здравеопазването, Насърчаване на здравето и благополучието на гражданите, Умна и зелена мобилност и транспорт и Трансформираща промишленост, зелено и чисто производство.

Програмата е инициатива на Европейската комисия за изграждане на зелена Европа чрез насърчаване на интелигентен и устойчив растеж в европейските градове. Тя има за цел да помогне на 100 по-малки и средни градове в ЕС да подкрепят зеления, неутрален по отношение на климата устойчив растеж, да се справят с най-големите градски предизвикателства и да подобрят качеството на живот.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.