Хасково

Над 52 000 хасковлийки посрещат днес 8 март

Маринела Кунева

Маринела Кунева

На празника на жената 8-ми март цените на цветята в Хасково са според джоба. Най-евтини са карамфилите и зюмбюлите, които тръгват от левче. Днес мъже, които искат да подарят на своите половинки или колежки голям букет ще трябва да се бръкнат минимум 15 лева. Розите, които са най-търсени пък се харчат между 3 и 5 лева

Въпреки не толкова високите цени в сравнение с предишни години, продажбата на цветята не върви много добре, но все пак има известна активност, коментира 18-годишната Маринела Кунева. Тя от рано продава свежи цветя с баба си на пазара. Категорична е, че ще остане до тъмно. „Миналата година имахме клиенти до 9-10 часа вечерта и за последните няколко рози мъжете едва не се сбиха„, разказа тя.

Над 137 хиляди са жените в региона, които имат днес празник. От тях около 115 000 са над 18 години. 

В Хасково дамите са над 52 хиляди – с близо 4 хиляди повече от мъжете в града. Това означава, че за да получи всяка жена цвете представителите на силния пол трябва да купят букет за повече от една дама.

Като цяло цифрите сочат, че жените са повече от мъжете. В Хасковска област на 1000 мъже се падат 1059 жени. Само в селата Изворово, Генералово и Николово силния пол е повече.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button