Хасково

Лекари: Здравната каса ни глобява за свършена работа

д-р Живко Христов

д-р Живко Христов

8000 лева глоба плати на Здравната каса д-р Живко Христов, който е един от общопрактикуващите лекари в хасковска област с най-много пациенти – около 4 500. Оказва се, че д-р Христов е надвишил лимита на издадените направления и затова е глобен. 

„Подписал съм договор и трябва да го изпълнявам. Щом не съм управлявал направленията както трябва ще ме глобят и това е естествено“, каза пред Haskovo.info общопрактикуващият лекар. Д-р Христов обясни, че за всяко тримесечие от Здравната каса лекарите получават лимити за броя направления, които имат право да издават. „Факт е обаче, че този брой непрекъснато намалява.“, каза д-р Христов.

д-р Николай НиколовАко за миналото тримесечие той е имал право на 668 направления, чиято левова равностойност е около 5000 лева, то за това тримесечие направленията са паднали на 576, а парите на 3400. Това са близо 2000 лева по-малко за изследвания за пациентите.

Не може да работиш и да те глобяват за това, че работиш. Не е нормално да се глобява за свършена работа“, каза днес председателят на Сдружението на общопрактикуващите лекари в областта д-р Николай Николов. По думите му надвишаването на лимита за направления означава, че лекарят си е свършил работата, тъй като е помогнал на пациентите си.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

8 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Стефан Георгиев
Стефан Георгиев
08.03.2010 14:37 14:37

Това което го пишите е абсолютно вярно.8000 лева е много малка сума с която го глобява касата.Няма смисъл д-р Николов да го защитава.Такива като Христов правят лекарската професия да бъде най – нехуманната .Христов освен за пари и рушвети за нищо друго не става.Идете и го снимайте в кабинета който направи с пари от нелекуващите пациенти.Той не само не разбира от лекарски услуги но и много колеги накърнява с професията на лекар.Време е да го пратят на село и да тормози и там пациентите.

Николов
Николов
08.03.2010 16:22 16:22

Д-р Христов, Благодарим Ви че ни лекувате!!! А на Стефан Георгиев ще му кажа той да ходи на село!!! Не познавам по всеотдаен лекар от д-р Христов!!! Идвал е на домашни посешения в 02.00 без да поиска дори почерпка!!! Какви подкупи , какви пет лева !?! 5000 пациенти – цифрата говори сама!!!

Стоянов
Стоянов
08.03.2010 16:48 16:48

[quote=Николов]Д-р Христов, Благодарим Ви че ни лекувате!!! А на Стефан Георгиев ще му кажа той да ходи на село!!! Не познавам по всеотдаен лекар от д-р Христов!!! Идвал е на домашни посешения в 02.00 без да поиска дори почерпка!!! Какви подкупи , какви пет лева !?! 5000 пациенти – цифрата говори сама!!![/quote]д-р Илиева е най-добрият лекар в региона!Страхотен професионалист и човек!Да е жива и здрава и нека все така бъде отдадена на професията си.

VANQ
VANQ
08.03.2010 21:57 21:57

STEF4O ODI DA GONISH KOZITE NA SELO ,KATO NE RAZBIRASH OT CHOVESHKI VZAIMOOTNOSHENIA I LEKARSKI PROFESIONALIZAM! PA KATO SE RAZBOLEESH IDI NA VETERINARQ DA TI BIE EDNA KONSKA INJEKCIA TA DANO TI DOIDE AKALA U GLAVATA!!!!

Анонимен
Анонимен
09.03.2010 10:44 10:44

doktor jivko hristov si e mnogo hare nqma da prikazvate za nego takiva raboti i mojebi toi e nai dobriq doktor v haskovo

Петя Дамянова
Петя Дамянова
11.03.2010 13:25 13:25

Как маже да глобяват за това, че лекарят си върши работа и дава направления на пациентите си.Какво да направи д-р Христов, да дели пациентите си ли, на едни да даде, а на други да изчакат понеже държавата и здравеопазването е скапано и са определили , че за това тримесечие определен брой пациенти се нуждаят от преглед при даден специалист.Просто нямам думи за идиотската система, а относно д-р Живко Христов си мисля , че си върши работа и наистина е може би най-добрият лекар в Хасково.

Анонимен
Анонимен
11.03.2010 20:23 20:23

abe petq po-malko indigo polzxai be :)

vanya boyanova
vanya boyanova
20.04.2010 12:35 12:35

Абе хора,това е наи-добрия лекар в цялата област.Д-р Живко ХРИСТОВ за мен е професионалист,просто нямам дума.По всяко време на денонощието ,потрябва ли ти лекар ,той се отзовава и помага на хората.Недеите да клеветите така човека,това за мен се нарича човешка завист.

Back to top button