Хасково

Хасковските джипита спират работа за по час от утре

ЛекаритеХасковските общопрактикуващи лекари започват протест от утре. В 12 часа на 9 март те ще спрат работа за час като в следващите дни постепенно този срок ще се увеличава. Възможно е да се стигне и до ситуация, в която кабинетите няма да приемат пациенти през целия ден.

Всичко зависи от Здравната каса и от това кога ще бъдат изплатени забавените средства, коментираха на пресконференция днес от хасковското сдружение на общопрактикуващите лекари. 

Джипитата недоволстват от това, че парите им се бавят системно вече четвърти месец. Те не са си получили средствата за януари. Има неизчистени плащания още от октомври миналата година.

През всичкото това време ние трябва да плащаме заплати, консумативи и наеми, а и да покриваме вноските по кредитите си, заяви председателят на сдружението д-р Николай Николов. Нашата цел не е да накажем пациентите, защото те нямат вина за тази ситуация, но трябва да покажем, че така не може, категорични са общопрактикуващите лекари.

В открито писмо джипитата от хасковска област настояват за прозрачност при управлението на средствата в зравеопазването и питат къде се пренасочват те след като здравните осигуравки са събрани, а пари за лекарите няма.

По време на протестите във всяка поликлиника ще бъде осигурен кабинет, в който да се обслужват пациентите, нуждаещи се от неотложна помощ.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button