Хасково

Ученици от Хасковско с отлични оценки от национални олимпиади

Ученици от Хасковска област постигнаха отлични резултати на национални олимпиади, публикувани днес от Министерството на образованието и науката.

Зрелостникът от свиленградското СУ „Д-р Петър Берон“ Ясен Дрънчов е с отличен 5.75 на олимпиадата по английски език. Тук при десетокласниците първа е Тереза Симеонова от хасковската ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“.

Александър Павлов

Александър Павлов от хасковското ОУ „Св. Климент Охридски“ е изкарал пълно 6 при седмокласниците на Националната олимпиада по история и цивилизация. Същият резултат момчето е постигнало и на олимпиадата по география и икономика. Тук абитуриентката от ПМГ „Иван Вазов“ – Димитровград Гергана Гочева е с отличен 5.50.

Отлично се е представила на националната олимпиада по астрономия седмокласничката Стела Бинева от ПМГ „Иван Вазов“ – Димитровград.

С отличен 5.50 на олимпиадата по испански език е абитуриентката от хасковската Езикова гимназия Белослава Пецова.

Три момичета от ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ – Хасково са с първа, втора и трета награда от олимпиадата по математическа лингвистика. Това са съответно Йоана Ангелова (8 клас), Дарена Георгиева (10 клас) и Евгения Евтимова (10 клас).

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
аз вие журналисти
аз вие журналисти
06.07.2020 21:30 21:30

Ей, пак не споменавате една работна и оправна директорка на училище в града. Не разбрахте ли вече бе хора – ТЯ ДИРЕКТОРКАТА СЛЪНЦЕ трябва да фигурира във всяка статия за образование в града. И задължително да се запознаете с фактите че каквото и да е – ТЯ Е ПЪРВА, за каквото и да става въпрос – ТЯ Е НАЙ-НАПРЕД, Ами бъдете обективн! Не пропускайте такива видни личности за хасковското образование – това е някакво огромно постижение – с две дини под мишница, и с крака да тъчеш и предеш и в същото време мръсотии да измисляш и пак да си Първичка. Направо е за наградата “ По-по-най“!

Аууууу
Аууууу
06.07.2020 21:42 21:42

Специален поздрав за една РОШЛА с празна глава. Как е новият пост? Нещо фащаш ли чедо или само се оглеждаш като не на място!

Анонимен
Анонимен
06.07.2020 23:46 23:46

Не се радвайте, че повече няма в България да ги видите….. Всеки гледа къде е по-по-най, но не и в България. Лично мое мнение.

даноооооо
даноооооо
07.07.2020 8:07 8:07

Ами тогава да си взима тая Чума милионите и родата и да се маха от България. Отивай ма Чумо из белия свят – нали си НАЙ, тая държавица требе тесна да ти е за капацитета и оправията! Отивай си и остави хората да дишат и да работят без да им светиш непрекъснато!

Back to top button