Хасково

Димитринка отрича да е убила майка си, изнесла трупа пред блока, за да не мирише

46-годишната Димитринка Вълчанова, която беше задържана за убийството на 68-годишната си майка, днес отрече в съда да е извършила убийство.

Haskovo.info припомня, че жената е обвинена в убийството по особено жесток начин. Сигналът беше подаден рано сутринта на 4 юли от 21-годишната внучка на убитата жена. Те живеят в апартамент на булевард „Васил Левски“.

В събота сутринта роднините изнесли разлагащото се тяло увито в чаршаф на улицата. Аутопсията показала, че жената е починала три дни по-рано в резултат от нанесен й побой. Тя е имала множество травми по главата и тялото.

Вълчанова разказа пред съда, че майка й живеела като клошар в село Мъдрец, където хора я биели и затова имала травми. Страдала от епилепсия и след като я прибрали в Хасково се обездвижила и се появили рани по тялото й. В семейството имали скандали, по думите на Вълчанова майка й ги кълняла, но тя не я биела.

Когато възрастната жена била болна дъщеря й не извикала лекар, защото решила, че заради коронавируса нямало да дойде линейка. Майката починала в четвъртък. В събота семейството свалило трупа пред блока, защото се притеснили, че съседите ще недоволстват заради миризмата. В съдебна зала днес дъщерята не успя да обясни дали знае какво се прави при смърт.

От прокуратурата поискаха най-тежката мярка „задържане под стража“, защото според събраните досега доказателства може да се направи обосновано предположение, че Димитринка е извършител на престъплението, в което е обвинена. Отделно имало опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Все пак държавното обвинение е поискало и психологическа и психиатрична експертизи, които да установят дали жената разбира обстоятелствата по делото. Адвокатът на обвиняемата поиска по-леката мярка „домашен арест“, защото засега доказателствата не били категорични, че тя е извършител на престъплението.

В крайна сметка съдът остави Вълчанова в ареста, като прие доводите на прокуратурата. Ако бъде призната за виновна я грози затвор от 15 до 20 г., доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

Определението на съда може да бъде обжалвано пред Пловдивския апелативен съд.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Чаги
Чаги
08.07.2020 16:59 16:59

Да си носи маската редовно и няма да и мирише.

Енджи
Енджи
08.07.2020 19:31 19:31

Димитринка доста се е охранила, сигурно се е укусвала и от трупа.

Правосъдието е такова
Правосъдието е такова
08.07.2020 21:45 21:45

Ще я изкарат с психически отклонения и всичко ще приключи.

Back to top button