Хор „Орфей“ изпрати три абитуриентки на годишния си концерт

Любопитно

Традиционен годишен концерт изнесоха тази вечер пред Младежкия център в Хасково от Детски хор „Орфей“ с диригент Елена Цветкова.

Репертоарът включваше добре познати песни, както и творби, разучени и подготвени по време на принудителната ваканция заради COVID-19. Две от песните са нови, като с тях ще се участва в конкурси.

Концерт

Това беше прощалното участие за три от момичетата, които тази година са абитуриентки – Рая Апостолова, Красимира Петрова и Люба Иванова. Те получиха грамоти, подаръци и много топли думи от Елена Цветкова.

Концерт

Хорът се похвали и с последните си награди. Сертификат за участие в световния виртуален хор заслужиха Вяра Шопова и Анастасия Димитрова. Ели Иванова спечели първа награда в първа възрастова група при солистите, а цялата подготвителна формация – първа награда в категория „Вокални ансамбли“ на V международен дистантен конкурс „Нови гласове и песни“, организиран от сдружение „Евтерпани“. Те бяха отличени сред 225 изпълнители от България и чужбина.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.