Хасково

Предлагат детската градина по изкуствата да бъде преместена в училище

Детската градина по изкуствата, която се намира в опасна сграда, да бъде преместена в свободно крило на училище „Св. св. Кирил и Методий“. Това е предложил днес на среща с персонала на градината кметът Станислав Дечев, съобщават от общината.

Градоначалникът е потвърдил, че целта е да се запази колективът на градината и заедно с децата всички да бъдат преместени временно в безопасна сграда. Вариант за това беше детска градина 18 „Осми март“, но той не е бил приет. Сега от общината са се спрели на училището. Там на първия етаж има достатъчно свободни кабинети за персонала и децата. Ако персоналът и родителите са съгласни от общината ще започнат преместването. Така ще се запази Детската градина по изкуствата като юридическо лице, ще може да се направи прием на деца и това детско заведение да продължи да съществува.

Детска градина

„В същото време ще започнем подготовката на проекти за реставрация и ремонт на сегашната сграда на Детската градина по изкуствата и когато тези ремонти приключат, градината ще се върне отново тук“, е обяснил Дечев. Днес е бил направен пореден оглед на крилото на училището от експерти на общината и учителки от градината.

Haskovo.info припомня, че в края на юни майки изразиха недоволството си от подготвяното преместване на градината. То трябваше да стане след докладна до общинския съвет, изготвена на база констатациите на пожарната и РЗИ, че сегашната сграда на градината е опасна. В крайна сметка Дечев оттегли докладната си, за да се намери компромисен вариант.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ха-ха
ха-ха
09.07.2020 19:40 19:40

Сега Стъню и една директорка ще си направят „съвещание“ и градината ще цъфне на едно централно място, в училище, където кметя назначава кадри, щото много разбира от учителстване и педагози. Пък онова болното ще подложи с удоволствие, щото е затънало до ушите в това да връща услуги за собствения си курС,пардон конКУРс!

Анонимен
Анонимен
09.07.2020 23:31 23:31

Тази сграда може да се реставрира и да се превърне в доста по красива и добра градина по изкуства,все пак да не забравяме какво и е предназначението ,изглежда доста мрачно и непрактично ,а също да не забравяме ,че трябва да и се запази и автентичноста и

въпрос
въпрос
10.07.2020 8:09 8:09

Кое е специалното на тази градина това не разбрах ? Децата се обучават по Оксфордска система ли ? Или стават олимпийски шампиони като са в тази градина ? Просто питам,за да ми светне нещо не съм в час.Що го въртят толкова като може преспокойно тези деца да посещават близките градини.

отговор
отговор
10.07.2020 9:05 9:05
Отговор до  въпрос

много правилен въпрос. Защо тези учителки и някакви майки дискриминират останалите 90 % деца в Хасково. Какво пък толкова в тази градина. Болни амбиции и напудрено име на измислена градина. От комунизма ви е останало това да има специални градини и училища за избрани. Няма да го преживеете това робско мислене Нищо специално няма там и в тази градина даскалките ги мързи както и другаде в града.

дунда
дунда
10.07.2020 11:41 11:41

Да ме прощавате, но е грехота подобна прекрасна историческа сграда да се използва за градина. Реставрирайте я и я направете музей, галерия или нещо с културна стойност. Ако се извърши правилно ремонта не могат да се променят, изменят или заменят характеристиките на сградата. Преместете деца, майки и персонал в подходящи помещения (светли и просторни) и да се свършва

Back to top button