Хасково

„Достойни за България“: Не на такса „мощност“ в сметките за ток

ЕлектричествоДа се отхвърли искането на ЕVN за въвеждане на такса „мощност“ настоява в отворено писмо хасковската структура на национално движение „Достойни за България“. Документът е адресиран до Държавната комисия за енергийно и водно регулиране, премиера Бойко Борисов, министъра на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков, националния омбудсман Гиньо Ганев, Комисиите за защита на потребителите и правата на човека, уточни за  Haskovo.info Анюта Лозева от местната структура.

„Изразяваме протест срещу искането на енергоразпределителното дружество EVN за включване на допълнителна фиксирана такса „мощност“ /наричана такса „електромер“/ от 1,80 лв месечно за ползватели на ел.енергия до 15 киловата,а за другите – неуточнено повече, към цената на предоставяната услуга“, се казва в писмото.

Въвеждането на подобна такса в условията на тежка финансова криза и безработица е цинично и и цели единствено „подсигуряване на твърди постъпения и формиране на твърди печалби в една монополна среда“, смятат от хасковската структура на „Достойни за България“.

Според тях заради несъбираеми дългове EVN „наказва“ потребителите си, за много от които новите сметки за ток ще бъдат непосилни. Аргументът на електроразпределителното дружество, че мрежата се нуждае от поддръжка, е неоснователен.

„След приватизацията на енергоразпределението, новите собственици получиха готова и развита електрическа мрежа и не се забелязват особени инвестиции в подмяна, изграждане на нова, модернизиране, освен подмяната на електромери, чието пък съответствие за стандартност се извършва от самите енергоразпределителни дружества“, пише още в протестното писмо.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

7 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
10.03.2010 16:05 16:05

ДОЛУ ЕВН.ОБИРДЖИИ АВСТРИЙСКИ.ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ.УТРЕ ЩЕ ПОИСКАТЕ И ТАКСА ЗА ТОВА ЧЕ ДИШАМЕ.

pid
pid
10.03.2010 21:14 21:14

Не е луд този които яде баницата а този които му я дава. Пълно безобразие.

Алтернативен
Алтернативен
11.03.2010 9:24 9:24

Баницата на ЕВН я дават управляващите и по точно регулатора. Давайте им да имат по-големи печалби за сметка на бедния българин и си взимайте комисионни които ви дават ЕВН за да вдигате тока както ви харесва.
Стачки ……къде са синдикатите??

bobo
bobo
11.03.2010 9:27 9:27

тия от ЕВН нямат наяждане то бива алчност ама чак пък толкоз……

ivan dermedjiev
ivan dermedjiev
11.03.2010 10:00 10:00

maika vi 6te e*aa bokluci skapani! Umrete vsi4ki

alina
alina
11.03.2010 10:06 10:06

ogin da vi izgori danoa parite deto gi vzimate za sve6ti da gi izpolzvate

дгсг
дгсг
12.03.2010 19:17 19:17

егати ако ме няма с месеци и не платя 1.8 ще ме спрът и схте ми искат 19 лева за вклухване за 3 дни срок за сусхтия ден 40 лв

Back to top button