Хасково

Ж. Христов: Няма да се кача на тролей, който се кара от гладен водач

КНСБПосмъртно няма да се кача на тролей, който се кара от гладен водач„, каза днес в Хасково лидерът на КНСБ д-р Желязко Христов. Поводът за изказването му са неплатените заплати на работещите в общинското предприятие от декември. Според Христов местната власт се е издължила, но държавата не е превела необходимите суми

Освен Тролейбусен транспорт без заплати са служителите на Хлебозавод „Марица“ – Димитровград. Там работниците не са получавали възнаграждения от ноември миналата година. Такова е положението и в „Напоителни системи“ – клон Хасково, където заплати не са давани от началото на новата година.

Персоналът в многопрофилните болници в Хасково, Димитровград, Харманли и Свиленград също е оставен без пари за януари и февруари.

От КНСБ съобщиха още, че безработните в област Хасково са се увеличили с 1 100 души през януари. Това са хора, които са били заети в сферата на строителството, услугите и търговията. През последните два месеца в Хасково 150 шивашки фирми са хлопнали кепенците, съобщиха още от КНСБ.

По данни на синдиката до края на годината безработицата в страната ще стане поне 14%. „Дано прогнозите на Българската стопанска камара за 20% безработица не се сбъднат“, каза д-р Христов. Според него България няма да излезе от кризата до края на годината и е крайно време управляващите да поставят на дневен ред проблемите на хората и да не изместват фокуса на обществото като участват в шоу предавания и играят политически игри. Д-р Желязко Христов призова Бойко Борисов да не плаши хората с оставката си ако стачкуват. „Нека да не се плашим и да започнем да си вършим работата„, заяви лидерът на КНСБ.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
10.03.2010 17:47 17:47

v hranman6 injenering – HASKOVO-horata ne sa polu4ili zaplati ot yuni mesets i pak si mal4at:):):):):)(

ghost
ghost
10.03.2010 18:04 18:04

ами да не си мълчат!!!! малък бизнес център втори етаж офис 6 и 7 – КНСБ Хасково единствените безплатни трудово правни консултации
с тяхна помощ ние в НС ще си вземем парите

човек
човек
10.03.2010 20:40 20:40

браво на д.рЖелязко Христов.хората умират от глад,а правителството.пави шоу.

vlad
vlad
10.03.2010 21:22 21:22

Hayde, hayde, d-r Hristov koga si e tutril shkembeto po obshtestvenia transport! Toy si ima slujebna limuzina s nadaren shofyor!

глаубе
глаубе
11.03.2010 9:21 9:21

хехе, мазната дърта педеруга немало да се качва у тролей! Ми нали си имаш шофьор с който си порите трътките ВЕ…как ша се качиш в градски транспорт…

Back to top button