Регион

Разследват полицаи за бягство на крадци от РПУ Харманли

АрестДиректорът на областната дирекция на МВР в Хасково е разпоредил проверка в районното полицейско управление в Харманли. Причината е, че двама мъже от Харманли са избягали от сградата.

Мъжете са извършили множество кражби и грабежи на територията на Хасковска, Кърджалийска и Старозагорска област и били установени след упорита работа на криминалистите на районното управление, съобщават от дирекцията.

Двамата мъже – на 22 и 28 години наскоро били излезли от затвора заради аналогични престъпления, но отново се захванали с познатия занаят. От началото на годината успели да откраднат 7 леки автомобила, други 2 обрали, претарашили 8 частни къщи, разбили хранителен магазин. Криминалистите открили част от откраднатите вещи и 4 от автомобилите, с които двамата се предвижвали и пренасяли откраднатото.

На 2 март Д.С. и И.М. били доведени в сградата на полицейското управление, откъдето малко по-късно успели да избягат и да се укрият. Установено е, че двамата напуснали страната и преминали нелегално в Гърция. Незабавно били уведомени гръцките власти, които установили местонахождението на издирваните и ги задържали. Оказало се, че и в южната ни съседка двамата са извършили криминални престъпления, за което в Гърция срещу тях са заведени съдебни дела.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button