Регион

Българската компания за наносателити гостува на конференция в Харманли

Четвърта конференция „Образование & Иновации“, организирана от клуб @innovaone се проведе в Харманли, съобщи за Haskovo.info ръководителят на клуба Емануил Манолов.

Основната презентация беше на Виктор Данчев, който е директор на мисиите на EnduroSat. Това е българска компания за наносателити, които летят в ниска околоземна орбита. Тя е основана през 2015 г. от няколко ентусиасти, като сега служителите на EnduroSat са над 50 души. Едва 4 са компаниите в Европа, които произвеждат и оперират с наносателити. Две са в Нидерландия, а една – във Великобритания.

Конференция

В момента EnduroSat имат сателит в ниска околоземна орбита. В началото на следващата година ще изстрелят нов, по-голям, като за целта използват ракетите на Илон Мъск.

Конференция

Темата в Харманли беше „Възможности и предизвикателства“. Участниците в конференцията бяха отличници от училища от Харманли и Хасково.

Следващата седмица предстои участие на учениците от клуб @innovaone в Хакатон Габрово. Там те ще представят проект FrontierOne – система от сензори за екомониторинг.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
12.07.2020 7:23 7:23

Къде е наносателита. Що не го показаха. Или само картинки от нета имат. Баси. Всичко в тая наша България е менте. Само пръдни и лозунги

Back to top button