Хасково

Ухапан от бездомно куче осъди общината, поредни сигнали за глутници в Хасково

Пореден хасковлия, ухапан от бездомно куче, осъди община Хасково, става ясно от решение на Хасковския районен съд.

Инцидентът е станал на 5 септември миналата година до Първа поликлиника в областния град. По обяд мъжът се прибирал към дома си. Видял едрото куче и майка с детска количка, като застанал между тях, за да не бъдат нападнати. Тогава кучето се нахвърлило върху него и го захапало за лявата ръка, а след това го ухапало в областта на гърдите.

Мъжът получил четири рани от нападението на животното. С помощта на още един човек успели да вържат кучето за уличен стълб, след което получил медицинска помощ в поликлиниката. Хасковлията търпял болки и страдания от раните си повече от месец. Вече се страхувал от бездомни кучета и постоянно изпитвал тревожност от такива животни.

Общината е осъдена да плати на мъжа 2 000 лв. като обезщетение за неимуществени вреди, 45 лв. за имуществени вреди, както и 732 лв. разноски по делото. Решението подлежи на обжалване пред Хасковския окръжен съд.

Междувременно, читатели на Haskovo.info продължават да сигнализират за глутници бездомни кучета в центъра на Хасково и в квартал „Болярово“.

 ИЗПРАТИ НОВИНА

9 коментара

 1. Будала чвяк и вързано куче го хапи…
  Виновен е този глупак като със действията си е предизвикал реакцията на животното…
  Нправил се на бодигард,като на ДУГАН…

  1. ГОЛЯМА ГРЕШКА Е ДА СЕ СЪДИ ОБЩИНАТА. ТРЯБВА ДА СЕ СЪДИ КМЕТА ЗА ОТКАЗ ОТ ИЗВЪРШВАНЕ НА СЛУЖЕБНИ ЗАДЪлЖЕНИЯ ЗА КОИТО МУ СЕ ПЛАЩА ЗАПЛАТА И Е ИЗБРАН. ТОВА СА НОВИТЕ ЕВРОГЕЙСКИ ЦЕННОСТИ. ЖИВОТА НА УЛИЧНОТО ПСЕ Е ПО- ВАЖЕН ОТ ЖИВОТА НА БЪЛГАРИТЕ. ТЕ -БЪЛГАРИТЕ ТАКА И НЕ ГО ПРОУМЯХА. СМЪРТ НА ЕС.

 2. Време е вече общината да си събере мастийте глутници вървят по пътищата ни неможем да си разхождаме децата на спокойствие а тия зоо идиоти дс си ги вземат у тях си като им са толко мили

  1. Делото на давещите се е в ръцете на самите давещи се. Ако ви хапят кучетата ги тровете. Не чакайте кмета. Кмета още сутринтта като иде на работа и първата му мисъл е откъде ще гепи пари. Беше ва Ибал да мисли за вас

 3. Много ми е интересно как улично куче ще го захапе за ръката, после за гърдите…

  1. Случаен. Ти си обикновен български помияр. Характерно за Българина е , че докато нещо не му се случи лично на него -НЕ ВЯРВА. Такова животно е Българина. Помияр повече от уличния помияр

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button