Регион

Граничари задържаха джип, бил част от канал за крадени луксозни коли

БМВЛек автомобил BMW X5 с италианска регистрация, управляван от 23-годишен мъж от Ботевград задържаха гранични полицаи от ГКПП „Капитан Андреево“. Луксозното возило пристигнало на пункта снощи към 23 часа в опит да напусне страната.

При извършената проверка граничният полицай се усъмнил в истинността на пълномощното и регистрационния талон на автомобила. Последвалата експертна справка показала, че талонът е подправен. 

Веднага граничните служители уведомили австрийски граничен полицай, служител на ФРОНТЕКС, който работи съвместно с българските си колеги на ГКПП „Капитан Андреево“. Той направил справка в Шенгенската информационна система. От нея станало ясно, че регистрационните табели се издирват в Италия.  

Шофьорът и джипът са задържани. Водачът признал, че е трябвало да откара автомобила до Истанбул, където да го предаде на друг. По данни на ГД „Гранична полиция“ най-вероятно става въпрос за канал за крадени луксозни коли към арабските страни. Работата по случая продължава.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button