Регион

Франция с дарение за болницата в Харманли

Франция дари легла и медицинско оборудване на болницата в Харманли.

За да направи дарението в Харманли пристигна посланикът на Франция в България Флоранс Робин. „Бих искала да подчертая колко важно е да покажем нашата солидарност и нашата подкрепа, които в последните месеци бяха и ще подължат да бъдат мобилизирани. Щастлива съм да съм тук в Харманли днес, защото България не е само София, както Франция не е само Париж“, заяви Робин.

Болницата получи инхалатори, инфузионни стойки и стетоскопи. Дарени са две медицински легла благодарение на подкрепата на сдружения „Солидарност Франция-България“ и „Солидарна земя“, на учениците от професионална гимназия Марсел Самба във Венисийо и на транспортно дружество „Акт Ложистик“. На социалните служби на общината са предоставени и инвалидни колички и проходилки.

Връчвайки дарението в навечерието на националния празник на Франция – 14 юли, Посолството на Франция изказва своята солидарност с България в ситуацията на епидемия от COVID-19.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button