Хасково

Хасковски гимназии вече записват след първо класиране

Излязоха резултатите от първо класиране за прием на ученици след завършен седми клас.

Хасковски гимназии още от днес започнаха да записват класираните ученици. В Езикова гимназия „Асен Златаров“ записването започна в 11 часа. Десетина деца минаха през първия час, като не се образуваха опашки и струпвания. Пред гимназията са изнесени чинове, където се попълват документите. Сред първите, които се записаха беше Гергана Недялкова, която е приета в паралелката „Английски и испански език“. Записването започна и в ПГДС „Цар Иван Асен II“. В ПМГ „Боян Петканчин“ пък записването стартира от 14 юли. Тук е паралелката с най-висок максимален бал – „Математика и информатика с интензивно изучаване на английски език“ – 496 и най-висок минимален бал – Информационни технологии с интензивно изучаване на английски език – 384.500.

Записване

От Регионалното управление на образованието съобщиха за Haskovo.info, че засега след първо класиране няма закрити паралелки.

Записване

Записването продължава до 16 юли включително. Ако ученик желае да участва на второ класиране, подава заявление в училището, в което е класиран в същите срокове. В този случай ученикът може да се класира по по-предно свое желание или запазва мястото си от първо класиране. Учениците, които на първи етап не са приети никъде, автоматично участват във второто класиране.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button