Откриха безакцизен алкохол и ментета в Източна индустриална зона в Хасково

Хасково

Алкохол с неплатен акциз и ментета са иззели икономическите полицаи при специализирана операция в Хасково, съобщават от областната дирекция на МВР.

Вчера те са проверили два обекта, намиращи се в Източна индустриална зона в Хасково, стопанисвани от фирма с управител 72-годишен мъж. В единия обект са открити 112 литра високоградусов алкохол без документи за платен акциз. Алкохолът е предаден от управителя на служители от Агенция „Митници“. Предстои да му бъде съставен акт за нарушение по Закона за акцизите и данъчните складове.

Във второто помещение са намерени материали, предмети и технически съоръжения, предназначени за производството на етилов алкохол, като обектът няма изискваща се регистрация по закон.

Полицаите са проверили и склад, собственост на хасковска фирма. В помещението са открити 5 276 артикула с лого на защитени марки с търговска цел без съгласието на правопритежателя. Стоките – парфюми, детски раници и чанти са предадени на разследващите с протокол от 41-годишния управител.

2 коментара

  • Крадецът Боко Тиквата преди два дни е избягал в съседна страна, нечленка на ЕС и НАТО.

  • Аз също имам 112 литра алкохол и като не мога да го изпия елате да ми го конфискувате

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.